7.29.2012

Ταυτόσημες έννοιες

"Το Ολυμπιακό χωριό έχει γεμίσει με ξυπόλητους Ελληνες αθλητές. Μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες, γιατί φοβόμαστε ότι θα μας ζητήσουν δανεικά" έγραψε στο tweeter η σημαιοφόρος της γερνανικής ολυμπιακής ομάδας, κάποια Κέλερ; Κέπλερ; θα σας γελάσω.

Η ίδια υποστηρίζει πως δεν είχε ποτέ λογαριασμό στο tweeter, ενώ την ίδια στιγμή η γερνανική ολυμπιακή ομοσπονδία εξέδιδε ανακοίνωση που έλεγε πως ο "ανύπαρκτος" λογαριασμός της, είχε τρυπηθεί από χάκερς και για τον λόγο αυτό τον έκλεισαν.

Πρόκειται για τη σοβαρή αντίδραση μιας κυρίας που έχει το θάρρος της γνώμης της. Παράλληλα μας δόθηκε πάλι η ευκαιρία, εκτός από το σπάνιας αισθητικής γοτθικό χιούμορ, να θαυμάσουμε για άλλη μια φορά τον περίφημο γερνανικό συντονισμό να κουτουλάει όταν προκύπτει κάτι απρόβλεπτο, κάποιο γεγονός που δεν πρόβλεψαν οι σχεδιαστές των υποβρυχίων της Πίζας.

Καλά κάνουν η σημαιοφόρος της γερνανικής ολυμπιακής ομάδας και οι συναθλητές της που αποφεύγουν τους Ελληνες αθλητές, όπως καλά κάνει ο κάθε τρακαδόρος, όταν αλλάζει δρόμο για να μην περάσει μπροστά από το σπίτι του μαλάκα που του δάνεισε -με το μαχαίρι στο λαιμό- και του πιο μαλάκα που δεν τα ζήτησε πίσω. 

Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να τους ζητήσουν πίσω τα δανεικά κι' αγύριστα και αντίθετα απ' όλα τα άλλα, σε αυτές τις περιπτώσεις η γερνανική συνέπεια πάει περίπατο.

Συνεπώς η φράση "μόλις τους βλέπουμε κάνουμε τους μαλάκες" είναι άστοχη κυρία μου. Μόλις τους βλέπετε, απλώς "κάνετε το Γερμανό". 

Αποδεικνύεται πάντως -ιδιαίτερα τελευταία- πως δεν χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια για να επιβεβαιώσετε το ταυτόσημο των εννοιών. Το εμπεδώσαμε.



Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More