4.11.2009

"Θέλω λοιπόν, να είμαι ξεκάθαρος"


"Θέλω λοιπόν να είμαι ξεκάθαρος. Παρόμοια γεγονότα δεν μπορεί να ξανασυμβούν. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε παρόμοιο ενδεχόμενο".

Αυτή ήταν μια αποστροφή της ομιλίας του πρωθυπουργού στη χθεσινή συζήτηση για την εγκληματικότητα στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. Μια δήλωση που σηκώνει συζήτηση.

-Κατ' αρχήν πόσο ξεκάθαρος;

- Όσο π.χ. όταν ξεκάθαρα μας έλεγε ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι φόροι το 2009;

- Όπως ξεκάθαρα έλεγε ότι η ελαχιστοποίηση της εργασίας θα επιτρέπεται μόνο υπό προϋποθέσεις, και από την άλλη μέρα υγιείς κερδοφόρες επιχειρήσεις, τσαταλιάζουν τον κόσμο σε απολύσεις και περικοπές;

- Όσο ξεκάθαρος ήταν υποσχόμενος ότι επί των ημερών του δεν θα υπήρχαν σκάνδαλα και αν γίνονταν -στην εξαιρετικά σπάνια αυτή περίπτωση- οι υπεύθυνοι θα κάθονταν στο σκαμνί, και όλοι είναι έξω;

Γιατί αν είναι τόσο ξεκάθαρος ο πρωθυπουργός και σε αυτή την περίπτωση, τρέξε κόσμε κλειδαμπαρώσου.


Τα παιδιά δεν ξέρουν γκρίζο

Παρόμοια γεγονότα, δεν μπορεί να ξανασυμβούν, λέει ο πρωθυπουργός, και δείχνει αρκετά σίγουρος.

Πως το προδιαγράφει αυτό ο κ. Καραμανλής;

Άλλαξε τίποτε σχετικά με τις ανησυχίες των νέων για το μέλλον τους;

Αυτά που ακούνε από το Δεκέμβριο του 2008, είναι ότι το μέλλον τους συνεχίζει να υποθηκεύεται, με χρέη που θα κληθούμε να φορτωθούμε για δυο-τρεις γενιές ακόμη, επειδή κάποιος τρόμαξε εμπρός στο πολιτικό κόστος της επανίδρυσης του κράτους.

Η δωρεάν παιδεία τους, στοιχίζει μια περιουσία, ή δεν γίνεται καν λόγος γι' αυτήν αφού οι γονείς δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Οι ίσες ευκαιρίες που λέγαμε.

Βλέπουν τα παιδιά πρωθυπουργέ.

Βλέπουνε την απόγνωση των ημερών, ακούνε το γαμώτο των φίλων τους (και όχι μόνον αυτών δηλαδή).

Βλέπουνε λεηλασία του μέλλοντός τους, από χρυσοκάνθαρους ατιμώρητους γκάνγκστερς.

Και όσο αυτά δεν αλλάζουνε, θα τα παίρνουν στο κρανίο, και ο Δεκέμβρης θέλουμε δεν θέλουμε, θα επαναληφθεί. Οι μικροί δεν ξέρουν γκρίζο.

Οι νέοι ξέρουν άσπρο - μαύρο κι' έχουν αίμα που βράζει. Ζόρικος συνδυασμός.


Θα αποφασίσω να είμαι αποφασιστικός

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε παρόμοιο ενδεχόμενο, λέει επίσης ο κ. πρωθυπουργός, αναφερόμενος στα γεγονότα του Δεκέμβρη.

Έτοιμοι; Η δύναμη ταχείας επέμβασης, μόλις τελείωσε την εκπαίδευσή της -αν μπορεί να θεωρηθεί επαρκής εκπαίδευση στην αντιμετώπιση ταραχών και εγκληματικών ενεργειών- μια διαδικασία που κρατάει μια εβδομάδα, άντε το πολύ δύο.

Πάλι ανέτοιμους και φτωχά εξοπλισμένους αστυνομικούς θα έχουμε στο δρόμο, σάκους του μποξ και στόχους του κάθε πιστολά.

Το ζήτημα χρειάζεται πρόληψη, όχι καταστολή.

Ισονομία - Ισοπολιτεία - Ισηγορία στην πράξη και όχι λόγια προς εσωτερική κατανάλωση, για ασύλληπτους μέχρι σήμερα κουμπάρους και νταβατζήδες.

Μιας και ο λόγος για την συγκεκριμένη συνομοταξία, προσπαθήστε, παρακαλούμε, να την κρατήσετε σε ασφαλή -για εμάς- απόσταση από τον κορβανά.

Όποιος δεν μαθαίνει από την Ιστορία, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει.

Και μεις δείχνουμε πως δεν μάθαμε και πολλά.

Και εν πάσει περιπτώσει, την αστυνομία την έχουμε για να μας προστατεύει από τους κακούς και όχι να βαράει τα παιδιά μας.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More