11.07.2008

Ούζο όταν πιείς…

"Ήρθε από την Καβάλα ή το Ρέθυμνο, και θέλει και Lexus", είπε σε πρωϊνή εκπομπή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφερόμενος σε βουλευτές και την ιδιαίτερη σχέση που έχουν αναπτύξει με την πολυτέλεια.
Και εδώ διακρίσεις πρόεδρε;
Ποιό δηλαδή είναι το κριτήριο κατοχής -πέραν της οικονομικής άνεσης- ενός πολυτελούς αυτοκινήτου;
Τι πληθυσμό πρέπει να έχει μια περιοχή ώστε η απόκτηση πολυτελούς οχήματος από κάτοικό της, να είναι συμβατή με την αισθητική σας;
Μπορούν άραγε μόνο οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου να έχουν Lexus; Και αν ναί, αυτό ισχύει για το όλον λεκανοπέδιο, ή εξαιρούνται κάποιες περιοχές, κάποιες κατηγορίες κατοίκων; Οι... αυτόχθονες θα έχουν ατέλεια; Παρακαλούμε γίνετε πιο σαφής.

Αντέχει η ελληνική οκονομία, μας καθησύχασε -και χθές όπως και προχθές και όποτε βρίσκει ευκαιρία - ο κ. Αλογοσκούφης. Λέγε λέγε τόσες φορές, στο τέλος που ξέρεις; μπορεί να το πιστέψει και ο ίδιος. Βέβαια και στην δήλωση του κυρίου υπουργού υπάρχει ασάφεια.
Όταν λέει ότι αντέχει η ελληνική οικονομία, σε ποιάν ακριβώς αναφέρεται; Στην πραγματική οικονομία, ή την εικονική;
Όπως τελευταία ανακαλύψαμε, υπάρχουν δύο οικονομίες. Αυτή τα αποτελέσματα της οποίας καθημερινά βιώνουμε στο τραπέζι μας και η άλλη, η virtual οικονομία αυτή που βλέπει ο κ. Αλογοσκούφης και ο κ. Αλμούνια και αποφαίνονται ότι είναι η έχουσα τις καλύτερες επιδόσεις στην ευρωζώνη. Κάνοντας μία προσπάθεια να ερμηνεύσω τον κ. Αλογοσκούφη, τείνω να πιστέψω ότι αναφέρεται στις αντοχές της δεύτερης, την μουσαντένιας οικονομίας, οι αριθμοί της οποίας του «βγαίνουν», την ώρα που οι άνθρωποι που την τροφοδοτούν και την κινούν δεν βγαίνουν με τίποτε αφού βιώνουν τις επιπτώσεις της πολιτικής του στην πραγματική τους οικονομία.
Και σας πληροφορώ κύριε υπουργέ - με το παρντόν δηλαδή - ότι η πραγματική μας οικονομία, πάει κατα διαόλου και τα δικά μας περιθώρια αντοχής εξαντλούνται ταχέως, ταχύτερα από ότι εξανεμίζονται οι γλίσχρες αποδοχές μας και η υπομονή μας.

Τις διαπιστώσεις Αλμούνια για τις επιδόσεις της - είπαμε ποιάς - οικονομίας μας μετέφερε περιχαρής χθές σε τηλεοπτικό κανάλι ο κυβερνητικός βουλευτής κ. Λυκουρέντζος.
Δεν γνωρίζω πως αντιμετωπίζετε εσείς τέτοιου είδους δηλώσεις την ώρα που σας λείπουν 99 ευρώ για να συμπληρώσετε ένα κατοστάρικο, που το φροντιστήριο -της δωρεάν παιδείας βεβαίως βεβαίως- του παιδιού σας είναι απλήρωτο κανά δυο μήνες, που ο πατέρας κοιτάζει με δολοφονικό ύφος την σύζυγο που θέλει να ανάψει καλοριφέρ και όσα άλλα ενδεικτικά του βιοτικού μας επιπέδου διαδραματίζονται.
Εγώ βάζω τα γέλια. Μάλιστα. Ξεκαρδίζομαι.
Γιατί αν δεν γελάσω θα βρίσω θα φωνάξω, θα πάθω εγκεφαλικό. Και εάν πάθω εγκεφαλικό θα χρειαστώ νοσηλεία. Και όντας με τα τσαρούχια μέσα στην πραγματική οικονομία, όπως αντιλαμβάνεστε λεφτά για Χερφηλντ και Μεμόριαλ δεν υπάρχουν.
Θα πρέπει να νοσηλευτώ στο ΕΣΥ όπου όπως είναι γνωστό, η νοσηλεία κάνει κακό στην υγεία.

«Του χρόνου θα’ ναι πιό καλά/ που το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνά», κατέληγε το ποίημα φίλου του κινήματος, που το απήγγειλε κατά τη διάρκεια γλεντιού κάπου στην Ήπειρο.
Το γλέντι διοργάνωσε ο βουλευτής Ιωαννίνων Βαγγέλης Αργύρης, με την ευκαιρία απόσταξης τσίπουρου από το αμπέλι του.
Έτσι εξηγείαται και η αισιοδοξία του ποιητή.
Ούζο όταν πιείς…

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More