11.07.2008

Συγκρατημένα ο-πωσ-δή-πο-τε

Ο συνδικαλισμός για μένα είναι φασισμός, είπε ο... συνδικαλιστής - πρώην πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Μ. και υποψήφιος πρόεδρος της Ε.Π.Ο. - κ. Διονύσης Ψωμιάδης, σε επιτροπή εργαζομένων των επιχειρήσεων Λαναρά που τον επισκέφθηκε για να ζητήσει κάποια μεσολάβησή του, καθώς το φάσμα της ανεργίας κρέμεται πάνω απο τους 1.200 εργαζόμενους του ομίλου.
Στην συνέχεια "ανασκεύασε" λέγοντας: "Δυστυχώς, η δήλωσή μου παρερμηνεύθηκε από επαγγελματίες συνδικαλιστές. Από την πρώτη στιγμή διευκρίνισα ότι δεν εννοώ τους εργαζόμενους που μέσα από το συνδικαλισμό υπερασπίζονται τη δουλειά τους, το δίκαιο αίτημα και το αυτονόητο δικαίωμά τους να έχουν εργασία.
Αλήθεια, όμως, εγκρίνει κανείς τους επαγγελματίες συνδικαλιστές, εκείνους που έχουν ως μόνο στόχο την προσωπική προβολή και την μετάλλαξή τους σε βουλευτές και υπουργούς;". είπε μεταξύ άλλων.
Μεταλλάσονται και σε αντινομάρχες, θα συμπληρώσουμε εμείς.


"Δεν με περιέθαλψαν σωστά" είπε ο Αυγουστίνος Δημητρίου, το θύμα επίθεσης της αιμοσταγούς ζαρντινιέρας, αναφερόμενος στους γιατρούς που ανέλαβαν να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Αυτό συνέβη επειδη οι αστυνομικοί που τον συνόδευαν, φρόντισαν να πουν στους γιατρούς ότι είχε κάψει αυτοκίνητα και γενικά ήταν ένας από τους ταραξίες εκείνης της νύχτας, με αποτέλεσμα να τον δουν με μισό μάτι οι θεράποντες.
- Τι σπούδασες Ιπποκράτη;
- Εισαγγελικός Παθολόγος με ειδικότητα δημίου.

Εν τω μεταξύ, αυτόπτης μάρτυς κατέθεσε, ότι δεν ήταν μόνο η ζαρντινιέρα που επιτέθηκε απροειδοποίητα στον Αυγουστίνο. Στον φιλόξενο κόρφο της, είχε πανσέδες του σχοινιού και του παλουκιού, που αυτοί ακινητοποίησαν τον κύπριο φοιτητή, ώστε να μπορέσει ανενόχλητη η εγκληματική ζαρντινιέρα - η οποία γνωρίζει πολεμικές τέχνες σύμφωνα με τον μάρτυρα - να τον χτυπήσει μέχρι λιποθυμίας.
Όπως επίσης έγινε γνωστό, η εν λόγω ζαρντινιέρα έχει απασχολήσει και παλιότερα τις διωκτικές αρχές για ανάλογα περιστατικά όπως επίθεση κατά ουρούντος την κόπρου και ποτίζοντός την κηπουρού.
Φαινόταν παλιοχαρακτήρας από τότε που ήταν μικρή γλάστρα, κατέληξε ο μάρτυς. Η δίκη συνεχίζεται ερήμην της ζαρντινιέρας που φυγοδικεί.

Το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας δεν φαίνεται, είπε ιερωμένος σε εκπομπή. Αυτό είναι το πρόβλημα πάτερ. Ότι δεν φαίνεται ενώ ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον.

Σε αντίθεση με το προηγούμενο, το έργο του χρηστού τέκνου της εκκλησίας πατέρα Αντώνιου και της "Κιβωτού" του, φαίνεται, και έχουν την τύχη να το απολαμβάνουν διακόσια παιδάκια, που υπο άλλες συνθήκες θα τα κατάπιναν οι σκοτεινοί δρόμοι. Φαίνεται από τον τρόπο που τρέχουν σε αυτόν και τον αγκαλιάζουν μόλις τον αντικρύσουν. Ο Θεός να τον έχει καλά.

Πέρασε από μπροστά τους σα "μπιτζινάκατος", τα λαγωνικά του τμήματος εμπορίου κάτι μυρίστηκαν και τον πήραν στο κατόπι, πράγμα πολύ δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο ύποπτος ανέπτυσε ιλιγγιώδη - για πεζό - ταχύτητα. Μπρος αυτός και στο κατόπι του οι ακοίμητοι φρουροί της εμπορικής τάξης, με τα πολλά έφτασαν σε σούπερ μάρκετ, όπου τον είδαν να κατευθύνεται στο ράφι με "ξεχασμένη" παρτίδα ηλιέλαια και να προμηθεύεται δύο κιβώτια.
Αμέσως τον συνέλαβαν και έλεγξαν το προϊόν. Οι υποψίες βγήκαν αληθινές. Ήταν ορυκτέλαιο Ουκρανίας με υψηλά οκτάνια κατάλληλο και για κίνηση.
- Τι θα τα κάνεις; τον ρώτησαν. Δεν ντρέπεσαι να ταΐζεις τα παιδιά σου με αυτή τη μπόμπα;
- Ρε για ποιά παιδιά μου λέτε; ρώτησε απορημένος. Για τ' αμάξι το θέλω. Βγαίνει φθηνότερο από τη βενζίνη λιπαίνει τον κινητήρα και τηγανίζει πατάτες να' ουμ.

"Θα ανοίξει την στρόφιγγα - συγκρατημένα πάντως - για να ενισχύσει τις αδύναμες τάξεις" δήλωσε από Βρυξέλλες δημοσιογράφος, αναφερόμενος σε - μην κάνετε όρεξη - σκέψεις απλώς, της κυβέρνησης. Φίλε μου οι στρόφιγγες όταν ανοίγουν, πλημμυρίζει ο τόπος.
Έτσι όπως βλέπω τα πράγματα - δηλαδή "θα κάνουμε ότι μπορούμε στα πλαίσια των δυνατοτήτων" που δεν υπάρχουν - το πολύ πολύ να ανοίξει κανα κουρτούμι*. (*λάστιχο ποτίσματος).
Συγκρατημένα οπωσδήποτε.

Μετά τη ρήτρα ρύπων των μονάδων της,
καλούμαστε να πληρώσουμε και την ρήτρα πετρελαίου της με νέα αύξηση 5% από 1/1/09. Αυτά επιπροσθέτως της άτυπης ρήτρας κακοδιαχείρησης, κακού προγραμματισμού, κάκιστου μακροπρόθεσμου σχεδιασμού και εξοργιστικών αυξήσεων των στελεχών της, των υπεύθυνων γιά τα περισσότερα από τα παραπάνω.
Ο λόγος για την ΔΕΗ και την νέα αύξηση που ζητά.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο ανάπτυξης δηλώνει ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια.
Εσείς τι πιστεύετε;
Εγώ θα βάλω όλα μου τα λεφτά στον Αστραχάν-ΔΕΗ μπας και ψιλορεφάρω.

Στο μεταξύ, οι ευκαιρίες για ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας χάνονται, ενώ η χώρα μας είναι ιδανική για την ανάπτυξή τους. Το βάρος των σχετικών επενδύσεων ήδη βρίσκεται καθ' οδόν προς Ισπανία.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More